Дзюдо (в перекладі з японського «м’який шлях») - одне з найбільш популярних бойових мистецтв у світі, яке прийшло до нас з Японії та засноване на кидках, заломах і захопленнях. Цей вид бойових мистецтв має досить багато відмінностей від великої кількості західних різновидів боротьби. У дзюдо ставка робиться саме на використання сили суперника по максимуму, тоді як в західних видах боротьби застосовується принцип задіяння тільки власної сили.

Саме з дзюдо були взяті основи для розробки великої кількості систем самооборони (мова йде про самбо, армійський рукопашний бій). У дзюдо найсуттєвіша силова складова серед всіх східних єдиноборств. Цікаво, що в цьому виді бойових мистецтв таких прийомів, як захоплення, удушення і кидки значно більше, ніж в айкідо або карате.

Дзюдо має велику історію в нашій країні. За часи незалежності українці здобували три медалі Олімпійських ігор (1 срібло та 2 бронзи), 17 разів ставали призерами чемпіонату світу і 41 раз брали медалі чемпіонату Європи. Молодь бажає бути схожими на прославлених чемпіонів, тому секції дзюдо в Києві дуже популярні, серед яких виділяється дитячо-юнацька школа «Спартаківець», яка з радістю запрошую юнаків та дівчат до своїх залів на тренування.

Школа дзюдо «Спартаківець» є базою для підготовки таких українських дзюдоїстів, як Дар’я Білодід, Георгій Зантарая, Ірина Кіндзерська, Анастасія Турчин, Яків Хаммо, Кеджау Ньябалі, Богдан Ядов, Артем Хомула, Єлизавета Каланіна, Артем Лесюк та інші. Через нашу школу свого часу пройшли й інші зоряні вітчизняні спортсмени, які потім стали тренерами та виховують молоде покоління.

ДЮСШ «Спартаківець» завжди намагається дати максимум для своїх учнів. Чи то вже спортсмен, що відбувся або ж лише дитина-початківець. Ми розуміємо, що результат прийде лише тоді, коли з самого початку закладається правильний фундамент. Важливий кожен момент тренування, кожен погляд, кожне слово та кожна підказка тренера. До всього цього спортсмен повинен прислухатися, а тренер - дати підопічному максимально вірну саме для нього інформацію.

У нас індивідуальний підхід до кожного учня. Ми не гребемо всіх під одну гребінку, ми працюємо з кожним, розвиваючи його кращі якості та роблячи на них акцент. Так, непросто під час занять буває всім, але, коли з часом учень бачить результат своєї важкої праці, у нього з’являється додаткова мотивація для майбутніх занять. Там не за горами й успіхи на українських і міжнародних турнірах.

Заняття дзюдо для дітей в Києві пропонують багато шкіл, але тільки в нашому клубі юні дзюдоїсти тренуються поруч з досвідченими спортсменами, що покращує їх лідерські якості.

Школа дзюдо Спартаківець Київ знаходиться на Оболоні, недалеко від Оболонської набережної, тому батькам є де провести час в приємній атмосфері. Школа дзюдо Спартаківець також знаходиться в 15 хвилинах пішки від торгового центру Dream Town, де можна з користю провести час.

Тренування дзюдо в школі Спартаківець проводять досвідчені тренери, які передають свій досвід молодому поколінню, а також вже дорослим спортсменам. Робота тренера - справа нелегка, але наші фахівці вміють знайти правильний підхід до кожного спортсмена - як до починаючого, так і до професіонала.

Відзначимо, що технічна база в дзюдо досить обширна. Наприклад, в цьому виді спорту превалюють кидки, які виконуються зі стійки і з падінням. У той же час з больових прийомів в нашому виді спорту дозволено проводити лише больові в області ліктя. Також в дзюдо дозволені дихальні і кров’яні удушення. Перші засновані на перекритті надходження кисню в легені суперника, другі - перекривають сонну артерію і ускладнюють надходження крові до головного мозку.

Для того, щоб зафіксувати суперника на килимі після проведеного прийому в спортивному дзюдо дозволено використовувати утримання.

Якщо ви пошукаєте відгуки про секцію дзюдо клубу Спартаківець, то знайдете лише позитивні. Адже ми працюємо над тим, щоб у людей, які у нас займаються виявлялися всі переваги тренувань з дзюдо - поліпшувалася фізична підготовка, зміцнювалися м’язи, піднімалася самооцінка, розвивалася гнучкість і спритність, зміцнювалася серцево-судинна система.

Спортсмени в дзюдо поділені на кілька вікових груп для виступу на турнірах. Це молодший вік (до 12 років), середній (до 14 років), кадети (до 17 років), юніори та юніорки (вік до 20 років), молодь (до 23 років), чоловіки та жінки (до 30 років) і категорія ветеранів (після 30 років).

Також спортсмени під час змагань, а часто і тренувань, діляться по вагових категоріях, в яких вони виступають. Для хлопчиків і дівчаток, юнаків і дівчат існує дев’ять вагових дивізіонів, для дзюдоїстів у віці до 20 років введено вісім категорій, для юніорів і юніорок, а також чоловіків і жінок - сім дивізіонів.

Варто відзначити, що в той же час в дзюдо є абсолютна вагова категорія, вага учасників в якій не враховується. У ній дозволено виступати юніорам і юніоркам, а також чоловікам і жінкам.

Торкнемося і теми тривалості поєдинку. Вона визначається віковою групою спортсменів, які беруть в ньому участь. Наприклад, ті, хто виступає в молодшому віці, виступають по 2 хвилини, в середньому - по три, поєдинки кадетів і юніорів тривають чотири хвилини, дорослих - п’ять хвилин, ветерани до 60 років б’ються три хвилини, старші 60 - 2,5 хвилини.

Тренування дзюдо однозначно підуть на користь юним спортсменам. Ваша дитина набуде навичок дзюдо, розуміння спортивного режиму, буде розвинена як з фізичної сторони, так і з психологічної. Приходьте на тренування дзюдо і ви не пошкодуєте!

Показати більше Приховати